Braatkartoffeln
(2 personen) |
Benodigdheden:
-
± 400 gram Nicola aardappelen
-
1 grote ui
-
125 gram magere spekreepjes
-
knoflookboter
-
zout
-
olie
Bereiden:
-
Schil de aardappelen en weeg ± 300 gram af.
-
Kook de aardappelen met wat zout in 15 minuten gaar.
-
Snijd de aardappelen in plakjes.
-
Pel de ui en snijd deze in ringen.
-
Bak de spekblokje zonder olie op een matig vuur goudbruin.
-
Schep het spek uit de pan.
-
Bak de ui in het overgebleven braadvet glazig.
-
Schep de ui uit de pan.
-
Doe wat olie in de pan bak en de aardappelschijfjes goudbruin.
-
Voeg de gebakken spek en uien toe en gooi ze rustig om in de pan.
-
Voeg vlak voor het opdienen een klontje knoflookboter toe.
|
|