Braatkartoffeln
(2 personen)
 
Benodigdheden:
  • ± 400 gram Nicola aardappelen
  • 1 grote ui
  • 125 gram magere spekreepjes
  • knoflookboter
  • zout
  • olie
Bereiden:
  • Schil de aardappelen en weeg ± 300 gram af.
  • Kook de aardappelen met wat zout in 15 minuten gaar.
  • Snijd de aardappelen in plakjes.
  • Pel de ui en snijd deze in ringen.
  • Bak de spekblokje zonder olie op een matig vuur goudbruin.
  • Schep het spek uit de pan.
  • Bak de ui in het overgebleven braadvet glazig.
  • Schep de ui uit de pan.
  • Doe wat olie in de pan bak en de aardappelschijfjes goudbruin.
  • Voeg de gebakken spek en uien toe en gooi ze rustig om in de pan.
  • Voeg vlak voor het opdienen een klontje knoflookboter toe.