Cannelloni met shoarmavlees
(4 personen)
 
Benodigdheden:
  • 16 Cannelloni pijpjes
  • 550 gram shoarmavlees
  • 600 gram paprika
  • 2 blikjes gepelde tomaten op sap à 400 gram
  • 1 ui
  • 1 theelepel paprikapoeder mild
  • ½ theelepel chilipoeder (HEET!)
  • zout
  • peper
  • 1 zakje tortillachips
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • olie
  • 4 kleine ovenschaaltjes
Bereiden:
  • De ui pellen en snipperen. De paprika schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
  • Tomaten uit lekken in een zeef en het vocht opvangen in 2 bakjes.
  • In een koekenpan olie verhitten en het shoarmavlees met de uisnippers en de helft van de paprika- en chilipoeder al omscheppend lichtbruin bakken.
  • Het vuur laag zetten, de helft van het tomatenvocht uit het blikje toevoegen en het vlees ± 15 minuten laten pruttelen.
  • De tomaten uit het blik in stukjes snijden.
  • Olie in een kleine braadpan verhitten en de paprikastukjes even aanbakken met de rest van de paprika- en chilipoeder
    (2 minuten).
  • De tomaten met de rest van het vocht en 1 kopje water (150 cc) toevoegen.
  • Aan de kook brengen en de saus 15 minuten zachtjes laten koken.
  • Het vleesmengsel en de tomaten paprikasaus met zout en peper op smaak brengen.
  • Op de bodem van 4 ovenvaste schaaltjes een laagje saus scheppen.
  • De cannelloni vullen met het shoarmamengsel en in de saus leggen en de rest van de saus erover scheppen.
  • De chips verkruimelen, met de kaas mengen en over het gerecht strooien.

Let op! De schaaltjes kunnen overlopen, dus schuif de bakplaat onder het rooster!

Soort oven Voorverwarmen Bakken Plaats
Gasoven niet 40 minuten op stand 4 (200º) midden
Elektrische oven niet 40 minuten op stand 6 (200º) midden
Hete lucht oven niet 40 minuten op 180º midden