Cannelloni met shoarmavlees
(4 personen) |
Benodigdheden:
-
16 Cannelloni pijpjes
-
550 gram shoarmavlees
-
600 gram paprika
-
2 blikjes gepelde tomaten op sap à 400 gram
-
1 ui
-
1 theelepel paprikapoeder mild
-
½ theelepel chilipoeder (HEET!)
-
zout
-
peper
-
1 zakje tortillachips
-
150 gram geraspte oude kaas
-
olie
-
4 kleine ovenschaaltjes
Bereiden:
-
De ui pellen en snipperen. De paprika schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
-
Tomaten uit lekken in een zeef en het vocht opvangen in 2 bakjes.
-
In een koekenpan olie verhitten en het shoarmavlees met de uisnippers en de helft van de paprika- en chilipoeder al omscheppend lichtbruin bakken.
-
Het vuur laag zetten, de helft van het tomatenvocht uit het blikje toevoegen en het vlees ± 15 minuten laten pruttelen.
-
De tomaten uit het blik in stukjes snijden.
-
Olie in een kleine braadpan verhitten en de paprikastukjes even aanbakken met de rest van de paprika- en chilipoeder
(2 minuten). -
De tomaten met de rest van het vocht en 1 kopje water (150 cc) toevoegen.
-
Aan de kook brengen en de saus 15 minuten zachtjes laten koken.
-
Het vleesmengsel en de tomaten paprikasaus met zout en peper op smaak brengen.
-
Op de bodem van 4 ovenvaste schaaltjes een laagje saus scheppen.
-
De cannelloni vullen met het shoarmamengsel en in de saus leggen en de rest van de saus erover scheppen.
-
De chips verkruimelen, met de kaas mengen en over het gerecht strooien.
Let op! De schaaltjes kunnen overlopen, dus schuif de bakplaat onder het rooster!
|
Soort oven |
Voorverwarmen |
Bakken |
Plaats |
Gasoven |
niet |
40 minuten op stand 4 (200º) |
midden |
Elektrische oven |
niet |
40 minuten op stand 6 (200º) |
midden |
Hete lucht oven |
niet |
40 minuten op 180º |
midden |
|