Irish coffee
(4 personen)
 
Benodigdheden:
  • 1/4 liter slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 borrelglaasjes (Ierse) whisky (2 eetlepels ± 45cc per glaasje)
  • 6 dl vers gezette koffie (4 afgestreken maatschepjes voor 2 kopjes)
  • iets cacaopoeder voor de garnering
Bereiden:
  • Zet extra sterke koffie.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Verdeel de basterdsuiker over de glazen.
  • Voeg de whisky toe en verwarm de glazen 20 seconden per glas niet afgedekt in de magnetron op de hoogste stand.
  • Roer het mengsel goed door en verwarm de glazen nog eens 5 seconden per glas in de magnetron op de hoogste stand.
  • Ga door met het verwarmen van de glazen tot de vloeistof begint te borrelen.
  • Giet al roerende voorzichtig de hete koffie in de glazen (± 3/4 deel).
  • Schep op elk glas een flinke lepel slagroom.
  • Voorzichtig de slagroom moet blijven drijven.
  • Bestuif de slagroom met een snufje cacaopoeder.