Irish
coffee
(4 personen) |
Benodigdheden:
-
1/4 liter slagroom
-
1 eetlepel suiker
-
4 eetlepels bruine basterdsuiker
-
4 borrelglaasjes (Ierse) whisky (2 eetlepels ± 45cc per glaasje)
-
6 dl vers gezette koffie (4 afgestreken maatschepjes voor 2 kopjes)
-
iets cacaopoeder voor de garnering
Bereiden:
-
Zet extra sterke koffie.
-
Klop de slagroom met de suiker stijf.
-
Verdeel de basterdsuiker over de glazen.
-
Voeg de whisky toe en verwarm de glazen 20 seconden per glas niet afgedekt in de magnetron op de hoogste stand.
-
Roer het mengsel goed door en verwarm de glazen nog eens 5 seconden per glas in de magnetron op de hoogste stand.
-
Ga door met het verwarmen van de glazen tot de vloeistof begint te borrelen.
-
Giet al roerende voorzichtig de hete koffie in de glazen (± 3/4 deel).
-
Schep op elk glas een flinke lepel slagroom.
-
Voorzichtig de slagroom moet blijven drijven.
-
Bestuif de slagroom met een snufje cacaopoeder.
|
|