Andijvie rolletjes
(4 personen) |
Benodigdheden:
-
750 gram andijvie
-
200 gram katenspek in plakjes
-
1 ei
-
zout
-
geraspte oude kaas
-
8 plakjes diepvries bladerdeeg
Bereiden:
-
Was de in repen gesneden andijvie en laat uitlekken in een vergiet.
-
Laat de andijvie met het aanhangende water en een beetje zout op een hoog vuur in 5 minuten slinken.
Regelmatig omscheppen. -
Laat de andijvie vervolgens op een laag vuur in 10 minuten gaar worden.
-
Maak de andijvie goed droog, bijvoorbeeld in een slacentrifuge.
-
Leg de bevroren plakjes bladerdeeg naast elkaar en verdeel de plakjes katenspek erover.
-
Schep de andijvie en een deel van de kaas erop en klap de plakjes dubbel. (Als een saucijzenbroodje).
-
Druk de op elkaar liggende zijden aan de rand met de tanden van een vork goed aan.
-
De pakketjes aan de bovenkant bestrijken met losgeklopt ei en bestrooien met rest van de geraspte kaas.
|
Soort oven |
Voorverwarmen |
Bakken |
Plaats |
Gasoven |
10 minuten op stand 5 (220º) |
25 minuten op stand 5 (220º) |
midden |
Elektrische oven |
10 minuten op stand 7 (220º) |
25 minuten op stand 7 (220º) |
midden |
Hete lucht oven |
10 minuten op 200º |
25 minuten op 200º |
midden |
|