Andijvie rolletjes
(4 personen)
 
Benodigdheden:
  • 750 gram andijvie
  • 200 gram katenspek in plakjes
  • 1 ei
  • zout
  • geraspte oude kaas
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
Bereiden:
  • Was de in repen gesneden andijvie en laat uitlekken in een vergiet.
  • Laat de andijvie met het aanhangende water en een beetje zout op een hoog vuur in 5 minuten slinken.
    Regelmatig omscheppen.
  • Laat de andijvie vervolgens op een laag vuur in 10 minuten gaar worden.
  • Maak de andijvie goed droog, bijvoorbeeld in een slacentrifuge.
  • Leg de bevroren plakjes bladerdeeg naast elkaar en verdeel de plakjes katenspek erover.
  • Schep de andijvie en een deel van de kaas erop en klap de plakjes dubbel. (Als een saucijzenbroodje).
  • Druk de op elkaar liggende zijden aan de rand met de tanden van een vork goed aan.
  • De pakketjes aan de bovenkant bestrijken met losgeklopt ei en bestrooien met rest van de geraspte kaas.
Soort oven Voorverwarmen Bakken Plaats
Gasoven 10 minuten op stand 5 (220º) 25 minuten op stand 5 (220º) midden
Elektrische oven 10 minuten op stand 7 (220º) 25 minuten op stand 7 (220º) midden
Hete lucht oven 10 minuten op 200º 25 minuten op 200º midden