Aspergeschotel met ham en ei
(2 personen) |
Benodigdheden:
-
750 gram asperges
-
150 gram beenham (normale plakjes)
-
125 gram roomboter
-
3 eieren
-
3 takjes peterselie
-
peper
-
½ theelepel suiker
-
zout
-
'n klontje boter
-
een fles Pino blanc
Bereiden:
-
Leg de asperges voor het schillen 30 minuten in een bak koud water.
-
In een wijde of asperge pan ruim water met suiker en zout aan de kook brengen (met een klontje boter).
-
Kook de eieren ± 8 minuten en laat ze afkoelen.
-
Snijd de ham en de eieren in kleine stukjes en schep dit door elkaar.
-
Knip de peterselie fijn en meng deze met het ham ei mengsel.
-
Spoel de asperges goed af en schil ze met een dunschiller, van iets onder het kopje naar de voet.
-
Breek de voet af (de stengel breekt spontaan af op het punt waar de stengel houtig begint te worden).
-
Asperges in bosjes van 4 à 5 stuks met de kopjes naar één kant leggen en met bindgaren aan onder- en bovenkant bij elkaar binden.
-
Asperges in het kokende water leggen en deze in ± 20 minuten gaar koken (deksel schuin op de pan).
-
Prik met een vork in het onderste deel van de asperges om te voelen of ze gaar zijn.
-
In een steelpan de roomboter smelten, zout en peper naar smaak toevoegen.
-
De asperges op een warme schaal rangschikken.
-
Het ei-ham-peterselie mengsel over de asperges verdelen.
-
Boter in een schaaltje schenken en apart opdienen.
Tip! Eventueel de asperges eerder koken en later samen met het ham ei peterselie mengsel
2x4 minuten in de magnetron verwarmen.
|
|