Salade Niçoise
(2 personen)
 
Benodigdheden:
  • 150 gram sperziebonen (of potje Hak 180 gram)
  • 125 gram kerstomaten
  • ½ ijsbergsla of een kropsla
  • ¼ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikjes tonijn op olijfolie (à 160 gr)
  • ± 10 groene olijven (AH Excellent groene olijven met knoflook)
  • 2 eieren
  • Calvé honing-mosterd dressing
  • peper
  • zout
  • 1 stokbrood
Bereiden:
  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 minuten beetgaar. Afspoelen en laten uitlekken.
  • Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
  • IJsbergsla in dunne repen snijden of de kropsla in niet te grote stukken scheuren.
  • Rode ui in hele dunne ringen snijden.
  • Tonijn laten uitlekken en in stukken verdelen.
  • Olijven in vieren snijden.
  • Eieren in 8 minuten hard koken en in partjes snijden.
  • Knoflook pellen en uitpersen boven de slaschaal.
  • Boontjes, tomaat, sla, ui, tonijn, olijven, en dressing in de slaschaal door elkaar mengen en naar smaak zout en peper toevoegen.
  • Garneren met de partjes ei.
  • Stokbrood apart serveren.