Salade Niçoise
(2 personen) |
Benodigdheden:
-
150 gram sperziebonen (of potje Hak 180 gram)
-
125 gram kerstomaten
-
½ ijsbergsla of een kropsla
-
¼ rode ui
-
1 teentje knoflook
-
2 blikjes tonijn op olijfolie (à 160 gr)
-
± 10 groene olijven (AH Excellent groene olijven met knoflook)
-
2 eieren
-
Calvé honing-mosterd dressing
-
peper
-
zout
-
1 stokbrood
Bereiden:
-
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 minuten beetgaar. Afspoelen en laten uitlekken.
-
Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
-
IJsbergsla in dunne repen snijden of de kropsla in niet te grote stukken scheuren.
-
Rode ui in hele dunne ringen snijden.
-
Tonijn laten uitlekken en in stukken verdelen.
-
Olijven in vieren snijden.
-
Eieren in 8 minuten hard koken en in partjes snijden.
-
Knoflook pellen en uitpersen boven de slaschaal.
-
Boontjes, tomaat, sla, ui, tonijn, olijven, en dressing in de slaschaal door elkaar mengen en naar smaak zout en peper toevoegen.
-
Garneren met de partjes ei.
-
Stokbrood apart serveren.
|
|