Lasagne met Bechamelsaus 2
(4 personen) |
Benodigdheden:
-
± 20 Honig lasagne bladen
-
1 pakje Honig mix voor lasagnesaus Tradizionale
-
koud water (zie beschrijving op de verpakking)
-
300 cc melk
-
400 gram rundergehakt
-
100 gram salami
-
250 gram paprika
-
250 gram champignons
-
1 courgette
-
2 uien
-
100 gram Parmezaanse kaas
-
olie
- 4 kleine ovenschaaltjes
Bereiden:
-
Schenk 300 cc koude melk in een kom en roer met een garde de mix voor
Bechamelsaus erdoor.
-
Laat de Bechamelsaus minimaal 5 minuten staan.
-
Rasp de Parmezaanse kaas.
-
Snijd de paprika in stukjes.
-
Champignons schoon borstelen en in plakjes snijden (eiersnijder).
-
Courgette wassen en in kleine blokjes snijden.
-
De ui pellen en snipperen.
-
Snijd de salami in kleine stukjes.
-
Verwarm de olie in een wok en bak hierin het gehakt snel rul en bruin, op het laatst de salami toevoegen.
-
Voeg de paprika, ui en courgette toe en bak het geheel enkele minuten op hoog vuur. Bak op het laatst de champignons mee.
-
Voeg het water en de sausmix toe en breng het geheel al roerend aan de kook, laat het 1 minuut doorkoken.
-
Roer de Parmezaanse kaas door de Bechamelsaus.
-
Ga nu metselen in 4 aparte ovenvaste schaaltjes.
-
Eerst een lepel saus dan een lasagne blad. Ga door tot het schaaltje vol is, eindig met de saus. Schep op de laatste laag saus de
Bechamelsaus.
Let op! De schaaltjes kunnen overlopen, dus schuif de bakplaat onder het rooster!
|
Soort oven |
Voorverwarmen |
Bakken |
Plaats |
Gasoven |
niet |
40 minuten op stand 4 (200º) |
midden |
Elektrische oven |
niet |
40 minuten op stand 6 (200º) |
midden |
Hete lucht oven |
niet |
40 minuten op 180º |
midden |
|