Ovenschotel met sperziebonen
(4 personen) |
Benodigdheden:
-
1 kilo aardappelen
-
350 gram uien
-
250 gram paprika
-
500 gram sperziebonen( of 1 pot Hak à 680 gram netto)
-
1 teentje knoflook
-
500 gram rundergehakt
-
olie
-
tabasco
-
peper
-
zout
-
250 gram oude geraspte kaas
-
hoge ovenschaal 2 à 2½ liter
Bereiden:
-
Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in 15 tot 20 minuten gaar.
-
De aardappelen in plakjes snijden.
-
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 10 minuten beetgaar. Afspoelen en laten uitlekken.
-
Snipper de uien en snijd de paprika in kleine stukjes.
-
Fruit de uien met de uitgeperste knoflook in de olie.
-
Doe er vervolgens het gehakt bij en bak dit rul en gaar.
-
Voeg vervolgens paprika toe en bak dit 3 minuten mee.
-
Op smaak brengen met tabasco, peper en zout.
-
Beboter een hoge vuurvaste schaal en vul deze als volgt:
- de helft van de aardappel plakjes,
- de helft van de kaas,
- de sperziebonen,
- het gehakt mengsel,
- de rest van de aardappel plakjes,
- de rest van de kaas.
|
Soort oven |
Voorverwarmen |
Bakken |
Plaats |
Gasoven |
niet |
50 à 60 minuten op stand 5 (220º) |
midden |
Elektrische oven |
niet |
50 à 60 minuten op stand 7 (220º) |
midden |
Hete lucht oven |
niet |
50 à 60 minuten op 200º |
midden |
|