Ovenschotel met sperziebonen
(4 personen)
 
Benodigdheden:
  • 1 kilo aardappelen
  • 350 gram uien
  • 250 gram paprika
  • 500 gram sperziebonen( of 1 pot Hak à 680 gram netto)
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • olie
  • tabasco
  • peper
  • zout
  • 250 gram oude geraspte kaas
  • hoge ovenschaal 2 à 2½ liter
Bereiden:
  • Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in 15 tot 20 minuten gaar.
  • De aardappelen in plakjes snijden.
  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 10 minuten beetgaar. Afspoelen en laten uitlekken.
  • Snipper de uien en snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Fruit de uien met de uitgeperste knoflook in de olie.
  • Doe er vervolgens het gehakt bij en bak dit rul en gaar.
  • Voeg vervolgens paprika toe en bak dit 3 minuten mee.
  • Op smaak brengen met tabasco, peper en zout.
  • Beboter een hoge vuurvaste schaal en vul deze als volgt:
    • de helft van de aardappel plakjes,
    • de helft van de kaas,
    • de sperziebonen,
    • het gehakt mengsel,
    • de rest van de aardappel plakjes,
    • de rest van de kaas.
Soort oven Voorverwarmen Bakken Plaats
Gasoven niet 50 à 60 minuten op stand 5 (220º) midden
Elektrische oven niet 50 à 60 minuten op stand 7 (220º) midden
Hete lucht oven niet 50 à 60 minuten op 200º midden