Witte
koolschotel
(2 personen) |
Benodigdheden:
-
500 gram aardappelen
-
450 gram witte kool (± 700 gram vuil)
-
250 gram rundergehakt
-
1 à 2 uien
-
1 teentje knoflook
-
geraspte oude kaas
-
1½ theelepel kerriepoeder mild
-
½ theelepel worcestershire saus
-
tabascosaus
-
olie
-
2 eetlepels melk
-
peper
-
zout
-
boter om in te vetten
-
hoge ovenschaal 1 à 1½ liter
Bereiden:
-
Snipper de uien pers de knoflook erboven uit.
-
Maak de kool schoon en snijd deze in dunne reepjes.
-
Fruit de uien met de uitgeperste knoflook en de kerrie in de olie glazig.
-
Schep de kool met wat zout door het ui mengsel, voeg twee eetlepels water toe, sluit de pan en smoor de groenten in ± 25 minuten beetgaar.
-
Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in 15 tot 20 minuten gaar.
-
Vet de ovenschaal in met wat boter.
- Bak het gehakt in wat olie al prakkend rul en droog.
-
Doe er zout, peper, worcestershire saus en 'n paar druppels tabascosaus bij.
-
Stamp de gare aardappelen fijn en roer er met de melk, peper en zout een luchtige niet al te stijve puree van.
-
Leg de gesmoorde kool (met eventueel het beetje overgebleven vocht) in de ovenschaal, verdeel het gehakt er over en bedek het geheel met de puree.
-
Strijk de bovenkant glad en strooi de kaas er over heen.
|
Soort oven |
Voorverwarmen |
Bakken |
Plaats |
Gasoven |
niet |
40 à 50 minuten op stand 5 (220º) |
midden |
Elektrische oven |
niet |
40 à 50 minuten op stand 7 (220º) |
midden |
Hete lucht oven |
niet |
40 à 50 minuten op 200º |
midden |
|