Macaroni
salade
(4 personen) |
|
Benodigdheden:-
250 gram Fusilli Tricolore (Grand’Italia)
-
1 bouillonblokje of bouillonpoeder
-
± 200 gram beenham (2x 100 gram)
-
± 200 gram Maasdammer kaas (in plakken)
-
1 klein blikje ananas
-
1 paprika
-
200 gram witte pitloze druiven
-
1 blikje mandarijnpartjes
-
1 appel
-
2 tomaten
-
4 eieren
-
200 gram walnoten
-
4 eetlepels slasaus
-
1 theelepel paprikapoeder mild
-
½ theelepel worcestershire saus
-
tabascosaus
-
peper
-
zout
Bereiden:-
Kook de Fusilli in ruim kokend water waaraan het bouillonblokje is toegevoegd.
-
Spoel de Fusilli in een vergiet onder de koude kraan af en laat deze afkoelen.
-
Kook de eieren en laat de tomaten in het kokende water even schrikken.
-
Snijd de ham en de kaas in kleine blokjes.
-
Snijd de uitgelekte schijven ananas in kleine stukjes.
-
Snijd de schoongemaakte paprika in kleine stukjes.
-
Was de druiven en halveer deze, grote exemplaren nogmaals halveren.
-
Laat de mandarijnpartjes uitlekken en halveer de partjes.
-
Snijd de walnoten in kleine stukjes.
-
Ontvel de tomaten. Verwijder de pitjes en snijd de tomaat in kleine stukjes.
-
Maak van de slasaus, paprikapoeder, worcestershire saus, tabascosaus, zout en peper een sausje.
-
Schil en rasp de appel.
-
Meng de macaroni, ham, kaas, ananas, paprika, druiven, mandarijn, appel, tomaten, walnoten en saus goed door elkaar.
-
Snijd de eieren in plakjes en leg deze op de salade.
|
|