Macaroni salade
(4 personen)
 
 
Benodigdheden:
  • 250 gram Fusilli Tricolore (Grand’Italia)
  • 1 bouillonblokje of bouillonpoeder
  • ± 200 gram beenham (2x 100 gram)
  • ± 200 gram Maasdammer kaas (in plakken)
  • 1 klein blikje ananas
  • 1 paprika
  • 200 gram witte pitloze druiven
  • 1 blikje mandarijnpartjes
  • 1 appel
  • 2 tomaten
  • 4 eieren
  • 200 gram walnoten
  • 4 eetlepels slasaus
  • 1 theelepel paprikapoeder mild
  • ½ theelepel worcestershire saus
  • tabascosaus
  • peper
  • zout
Bereiden:
  • Kook de Fusilli in ruim kokend water waaraan het bouillonblokje is toegevoegd.
  • Spoel de Fusilli in een vergiet onder de koude kraan af en laat deze afkoelen.
  • Kook de eieren en laat de tomaten in het kokende water even schrikken.
  • Snijd de ham en de kaas in kleine blokjes.
  • Snijd de uitgelekte schijven ananas in kleine stukjes.
  • Snijd de schoongemaakte paprika in kleine stukjes.
  • Was de druiven en halveer deze, grote exemplaren nogmaals halveren.
  • Laat de mandarijnpartjes uitlekken en halveer de partjes.
  • Snijd de walnoten in kleine stukjes.
  • Ontvel de tomaten. Verwijder de pitjes en snijd de tomaat in kleine stukjes.
  • Maak van de slasaus, paprikapoeder, worcestershire saus, tabascosaus, zout en peper een sausje.
  • Schil en rasp de appel.
  • Meng de macaroni, ham, kaas, ananas, paprika, druiven, mandarijn, appel, tomaten, walnoten en saus goed door elkaar.
  • Snijd de eieren in plakjes en leg deze op de salade.