Pasta met zalm ŕ la Bep
(3x2 personen) |
Benodigdheden:
-
500 gram Tagliolini bicolore, verse tweekleurige dunne lintpasta (AH)
-
3 grote paprika's (rood, groen, geel)
-
bakje zalmsnippers, 200 gram (AH)
-
6 zongedroogde tomaten in olie
-
2 eetlepels kruidenbouillon poeder (Knorr)
-
1 plantje verse basilicum
-
3x1 pakje vis-dille saus (Knorr)
-
verse zalm (150 gram per persoon)
-
zalmkruidenmix (Verstegen)
-
zout
-
boter
-
olie
-
magnetronfolie of magnetronschaal met deksel
Bereiden:
-
Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
-
Snijd de paprika’s in kleine stukjes.
-
Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
-
Snijd de basilicum blaadjes in kleine reepjes.
-
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in 5 minuten gaar. Vergeet de olie niet in het kookwater.
-
Leg de zalmmoten met wat boter in een magnetronschaal en strooi er wat zalmkruidenmix over.
-
Dek de schaal af met magnetronfolie of deksel en zet deze 5 minuten in de magnetron op 600 watt.
Let op gewicht van de zalm. -
Doe intussen wat olie in de wok en bak de zalmsnippers kort aan.
-
Voeg de paprika toe en bak dit 2 minuten mee.
-
Voeg dan de zongedroogde tomaten en de kruidenbouillon poeder toe.
-
Voeg dan de basilicum toe.
-
Voeg de pasta toe en roer alles goed om.
-
Verdeel de pasta in drie porties. (2 porties invriezen)
-
Bereid het dille sausje voor over de zalm volgens de gebruiksaanwijzing. (200 cc water gebruiken)
-
Verdeel de zalmmoten over 2 borden en verdeel de dille saus erover.
-
Schep wat pasta op de borden.
Tip! Het pastagerecht is eenmaal bereid heel goed in te vriezen.
Lekker met: De zalmbonbon van Theo als voorgerecht.
|
|