Pasta met zalm ŕ la Bep
(3x2 personen)
 
Benodigdheden:
  • 500 gram Tagliolini bicolore, verse tweekleurige dunne lintpasta (AH)
  • 3 grote paprika's (rood, groen, geel)
  • bakje zalmsnippers, 200 gram (AH)
  • 6 zongedroogde tomaten in olie
  • 2 eetlepels kruidenbouillon poeder (Knorr)
  • 1 plantje verse basilicum
  • 3x1 pakje vis-dille saus (Knorr)
  • verse zalm (150 gram per persoon)
  • zalmkruidenmix (Verstegen)
  • zout
  • boter
  • olie
  • magnetronfolie of magnetronschaal met deksel
Bereiden:
  • Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
  • Snijd de paprika’s in kleine stukjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Snijd de basilicum blaadjes in kleine reepjes.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in 5 minuten gaar. Vergeet de olie niet in het kookwater.
  • Leg de zalmmoten met wat boter in een magnetronschaal en strooi er wat zalmkruidenmix over.
  • Dek de schaal af met magnetronfolie of deksel en zet deze 5 minuten in de magnetron op 600 watt.
    Let op gewicht van de zalm.
  • Doe intussen wat olie in de wok en bak de zalmsnippers kort aan.
  • Voeg de paprika toe en bak dit 2 minuten mee.
  • Voeg dan de zongedroogde tomaten en de kruidenbouillon poeder toe.
  • Voeg dan de basilicum toe.
  • Voeg de pasta toe en roer alles goed om.
  • Verdeel de pasta in drie porties. (2 porties invriezen)
  • Bereid het dille sausje voor over de zalm volgens de gebruiksaanwijzing. (200 cc water gebruiken)
  • Verdeel de zalmmoten over 2 borden en verdeel de dille saus erover.
  • Schep wat pasta op de borden.
Tip! Het pastagerecht is eenmaal bereid heel goed in te vriezen.
Lekker met: De zalmbonbon van Theo als voorgerecht.