Trio met ananas en ijs
(4 personen)
 
Benodigdheden:
  • 6 schijfjes (verse) ananas
  • 1 kiwi
  • 50 gram bloem
  • zout
  • 1 ei (groot)
  • 150 ml melk
  • 1 eetlepel boter
  • 125 cc slagroom
  • spuitbus echte slagroom
  • chocolade saus
  • 2 eetlepels suiker
  • poedersuiker
  • 1 bak Puur Droomijs of Drie Chocolades van Hertog
Bereiden:
  • Snijd twee schijfjes ananas in hele kleine stukjes en leg ze per schijfje apart.
  • Klop de melk, het ei en de bloem met een snufje zout tot een glad beslag zonder klontjes.
  • Roer de stukjes van een van de schijfjes ananas door dit beslag.
  • Verwarm een klein stukje boter in een kleine koekenpan. Schep ¼ van het beslag in de pan en bak er een flensje van dat aan beide kanten lichtbruin is. Bak op deze wijze 4 flensjes en bewaar deze op een bord.
  • Zet 4 grote platte borden of rechthoekige schalen klaar.
  • Leg op elk bord een schijfje ananas.
  • Schil de kiwi en snijd deze in plakjes.
  • Klop de slagroom met de suiker lobbig en roer de stukjes van het andere schijfje ananas erdoor.
  • Zet 4 hoge glaasjes klaar en schep in elk glaasje een minibolletje ijs. Verdeel de plakjes kiwi en de ananasroom over de hoge glaasjes.
  • Leg op elk bord een flensje en bestrooi deze licht met poedersuiker.
  • Schep een mini bolletje ijs op het flensje en klap deze dicht (in vieren).
  • Verdeel de glaasjes over de 4 borden.
  • Spuit nog wat slagroom over de ananas schijfjes en garneer het bord met wat chocolade slierten.