Trio met ananas en ijs
(4 personen)
 
Benodigdheden:
  • 6 schijfjes (verse) ananas
  • 1 kiwi
  • 50 gram bloem
  • zout
  • 1 ei (groot)
  • 150 ml melk
  • 1 eetlepel boter
  • 125 cc slagroom
  • spuitbus echte slagroom
  • chocolade saus
  • 2 eetlepels suiker
  • poedersuiker
  • 1 bak Puur Droomijs of Drie Chocolades van Hertog
Bereiden:
  • Snijd twee schijfjes ananas in hele kleine stukjes en leg ze per schijfje apart.
  • Klop de melk, het ei en de bloem met een snufje zout tot een glad beslag zonder klontjes.
  • Roer de stukjes van een van de schijfjes ananas door dit beslag.
  • Verwarm een klein stukje boter in een kleine koekenpan. Schep van het beslag in de pan en bak er een flensje van dat aan beide kanten lichtbruin is. Bak op deze wijze 4 flensjes en bewaar deze op een bord.
  • Zet 4 grote platte borden of rechthoekige schalen klaar.
  • Leg op elk bord een schijfje ananas.
  • Schil de kiwi en snijd deze in plakjes.
  • Klop de slagroom met de suiker lobbig en roer de stukjes van het andere schijfje ananas erdoor.
  • Zet 4 hoge glaasjes klaar en schep in elk glaasje een minibolletje ijs. Verdeel de plakjes kiwi en de ananasroom over de hoge glaasjes.
  • Leg op elk bord een flensje en bestrooi deze licht met poedersuiker.
  • Schep een mini bolletje ijs op het flensje en klap deze dicht (in vieren).
  • Verdeel de glaasjes over de 4 borden.
  • Spuit nog wat slagroom over de ananas schijfjes en garneer het bord met wat chocolade slierten.