Kippenragout met champignons
(8 bakjes) |
Benodigdheden:
-
8 ragoutbakjes
-
500 gram kipfilet of kippendijen zonder botjes
-
250 gram champignons
-
2 uien
-
1 teentje knoflook
-
2 bouillonblokjes voor kip
-
1 kruidenbuiltje voor kip
-
1 liter water
-
125 gram tarwe bloem
-
125 gram (room) boter ongezouten
-
kerriepoeder mild
-
worcestershire saus
-
maggi hotaroma
-
peper
-
zout
-
olie
Bereiden:
-
Het kippenvlees in water met de bouillonblokjes en het kruidenbuiltje gaar koken.
-
Schep met een schuimspaan het bovendrijvende schuim eraf.
-
De bouillon zeven en het vlees laten afkoelen.
-
De ui snipperen en de knoflook ontvellen.
-
De ui en de uitgeperste knoflook zachtjes gaar bakken.
-
Snijd de champignons in plakjes (handig met de eiersnijder).
-
Bak de champignonplakjes tot ze beginnen te kleuren, giet het vocht af.
-
Van de boter, bloem en 1 liter bouillon als volgt een roux maken:
- Laat de boter smelten en voeg al roerende de bloem toe.
-
Laat de roux, onder af en toe roeren (met een garde), 2 à 3 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
-
Giet er dan al roerende een scheut (± 1/3 van de totale hoeveelheid) lauwe vloeistof bij.
-
Blijf roeren, op een matig hoog vuur, tot het mengsel kookt en glad gebonden is.
-
Giet er, zodra het mengsel glad is, beetje voor beetje de rest van de vloeistof bij.
-
Laat de roux daarna nog ± 5 minuten zachtjes koken.
-
Het kippenvlees klein snijden, de kip, de uien en de champignons bij de roux doen en op smaak brengen met kerriepoeder, worcestershire saus, hotaroma, peper en zout.
-
Laat het geheel nog ± 2 minuten zachtjes doorkoken.
-
De ragoutbakjes opwarmen in de oven en vervolgens per persoon op een bord plaatsen en vullen met de ragout.
|
|