Chili con carne
(4 personen)
 
Benodigdheden:
  • 2 rijstbuiltjes
  • 500 gram uien
  • 500 gram paprika's
  • 1 pot bruine bonen (± 500 gram uitlekgewicht)
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 klein blikje tomatenpuree (AH)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel worcestershire saus
  • 1 zakje rundvlees- of gehaktkruiden
  • chilipoeder naar smaak (HEET!)
  • peper
  • zout
  • olie
Bereiden:
  • Snipper de uien en ontvel de knoflook.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Fruit de uien in wat olie glazig, pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg het gehakt toe en haal dit goed los tot het gaar is.
  • Voeg de paprika toe en bak deze kort mee.
  • Doe er vervolgens zout, peper, gemberpoeder, ketjap, worcestershire saus, vleeskruiden en chilipoeder bij.
  • Voeg tomatenpuree toe aan het gehakt mengsel.
  • Doe de uitgelekte bruine bonen in een kom en pureer deze met de staafmixer. Doe dit mengsel ook in de pan.
  • Laat het geheel ± ˝ uur pruttelen.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.