Chili con carne
(4 personen) |
Benodigdheden:
-
2 rijstbuiltjes
-
500 gram uien
-
500 gram paprika's
-
1 pot bruine bonen (± 500 gram uitlekgewicht)
-
3 teentjes knoflook
-
500 gram rundergehakt
-
1 klein blikje tomatenpuree (AH)
-
1 theelepel gemberpoeder
-
1 eetlepel ketjap manis
-
1 theelepel worcestershire saus
-
1 zakje rundvlees- of gehaktkruiden
-
chilipoeder naar smaak (HEET!)
-
peper
-
zout
-
olie
Bereiden:
-
Snipper de uien en ontvel de knoflook.
-
Maak de paprika’s schoon en snijd deze in kleine stukjes.
-
Fruit de uien in wat olie glazig, pers de knoflook erboven uit.
-
Voeg het gehakt toe en haal dit goed los tot het gaar is.
-
Voeg de paprika toe en bak deze kort mee.
-
Doe er vervolgens zout, peper, gemberpoeder, ketjap, worcestershire saus, vleeskruiden en chilipoeder bij.
-
Voeg tomatenpuree toe aan het gehakt mengsel.
-
Doe de uitgelekte bruine bonen in een kom en pureer deze met de staafmixer. Doe dit mengsel ook in de pan.
-
Laat het geheel ± ˝ uur pruttelen.
-
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
|
|