Griekse tomatenrijst
(4 personen)
 
Benodigdheden:
  • 150 gram rijst
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (pakje Heinz)
  • ½ bouillonblokje
  • 350 ml HEET water
  • olie
  • peper
  • zout
Bereiden:
  • Snipper de rode ui heel fijn en pers de knoflook erboven uit.
  • Verwarm wat olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en de rijst toe.
  • Voeg het HETE water en het halve bouillonblokje toe samen met wat peper en zout.
  • Doe de deksel op de pan.
  • Laat het geheel ongeveer 7 minuten zachtjes koken.
  • Als het vocht is opgenomen het geheel nog 5 minuten laten nagaren.

TIP: Lekker met Bifteki, Griekse salade en Tzatziki.