Rijst met gehakt-pindaragout en gember
(2 personen)
 
Benodigdheden:
  • 1 rijstbuiltje
  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram nasigroenten (of 150 gram roerbakgroenten, 100 gram taugé en 1 rode peper)
  • 4 bolletjes gember
  • 1 teentje knoflook
  • ˝ theelepel ketoembar
  • ˝ theelepel komijnpoeder (djintan)
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap manis (Conimex)
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1˝ theelepel sambal oelek
  • olie
  • 100 cc water
  • peper
  • zout
  • atjar (Conimex)
Bereiden:
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de peper uit het nasi pakket schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Snijd de gember in plakjes.
  • Verhit de olie in de wok en roerbak het gehakt rul.
  • Voeg de peper en gember toe.
  • Knoflook erboven uitpersen.
  • Voeg de nasigroenten (zonder taugé), ketoembar, komijnpoeder, peper en zout toe en roerbak deze 2 minuten mee.
  • Voeg de taugé toe.
  • Pindakaas, gembersiroop, ketjap, sambal en 100cc water toevoegen.
  • Op een zacht vuur goed doorelkaar roeren tot een smeuďge ragout.
  • Doe de rijst erbij.
  • Serveren met Atjar.