Rijst met gehakt-pindaragout en gember
(2 personen) |
Benodigdheden:
-
1 rijstbuiltje
-
250 gram rundergehakt
-
250 gram nasigroenten (of 150 gram roerbakgroenten, 100 gram taugé en 1 rode peper)
-
4 bolletjes gember
-
1 teentje knoflook
-
˝ theelepel ketoembar
-
˝ theelepel komijnpoeder (djintan)
-
3 eetlepels pindakaas
-
2 eetlepels ketjap manis (Conimex)
-
2 eetlepels gembersiroop
-
1˝ theelepel sambal oelek
-
olie
-
100 cc water
-
peper
-
zout
-
atjar (Conimex)
Bereiden:
-
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
-
Maak de peper uit het nasi pakket schoon en snijd deze in kleine stukjes.
-
Snijd de gember in plakjes.
-
Verhit de olie in de wok en roerbak het gehakt rul.
-
Voeg de peper en gember toe.
-
Knoflook erboven uitpersen.
-
Voeg de nasigroenten (zonder taugé), ketoembar, komijnpoeder, peper en zout toe en roerbak deze 2 minuten mee.
-
Voeg de taugé toe.
-
Pindakaas, gembersiroop, ketjap, sambal en 100cc water toevoegen.
-
Op een zacht vuur goed doorelkaar roeren tot een smeuďge ragout.
-
Doe de rijst erbij.
-
Serveren met Atjar.
|
|