Rijst met gestoofde spitskool
(4 personen) |
Benodigdheden:
-
2 rijstbuiltjes
-
1½ kilo spitskool
-
500 gram rundergehakt
-
± 600 gram uien
-
2 teentjes knoflook
-
1 eetlepel kerriepoeder mild
-
ketjap manis
-
olie
-
peper
-
zout
Bereiden:
-
Snipper de uien en pel de knoflook.
-
Snijd de spitskool in dunne repen.
-
Fruit de gesnipperde uien in de olie glazig.
-
Voeg het gehakt toe en laat dit op een matig vuur, al prakkend rul en droog bakken.
-
Pers de knoflook erboven uit.
-
Voeg de spitskool en kerriepoeder toe en smoor het geheel in een gesloten pan op een laag vuur in ± 30 minuten gaar.
-
Schep alles regelmatig om.
-
Op smaak brengen met ketjap manis, peper en zout.
-
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
|
|