Rijst met gestoofde spitskool
(4 personen)
 
Benodigdheden:
  • 2 rijstbuiltjes
  • 1½ kilo spitskool
  • 500 gram rundergehakt
  • ± 600 gram uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder mild
  • ketjap manis
  • olie
  • peper
  • zout
Bereiden:
  • Snipper de uien en pel de knoflook.
  • Snijd de spitskool in dunne repen.
  • Fruit de gesnipperde uien in de olie glazig.
  • Voeg het gehakt toe en laat dit op een matig vuur, al prakkend rul en droog bakken.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de spitskool en kerriepoeder toe en smoor het geheel in een gesloten pan op een laag vuur in ± 30 minuten gaar.
  • Schep alles regelmatig om.
  • Op smaak brengen met ketjap manis, peper en zout.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.