Rijst met kip in pindasaus
(2 personen) |
Benodigdheden:
-
1 rijstbuiltje
-
250 gram kipfilet
-
1 ui
-
250 gram champignons
-
1 rode paprika
-
200 ml kokosmelk
-
2 eetlepels pindakaas
-
1 eetlepel chilisaus
-
1 eetlepel ketjap manis
-
1 theelepel sambal
-
½ eetlepel kerrie
-
olie
Bereiden:
-
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
-
Snijd de kipfilet in blokjes.
-
Snipper de uien.
-
Maak de champignons schoon en snijd deze in grove stukken.
-
Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes.
-
Bak de ui en de sambal in de olie tot de ui zacht is.
-
Voeg de kipfilet en de kerrie toe.
-
Bak tot de kipfilet bruin is.
-
Voeg de paprika en de champignons toe.
-
Bak tot de champignons zacht zijn.
-
Voeg de pindakaas, chilisaus, ketjap manis en kokosmelk toe.
-
Laat de saus op een middelhoog vuur iets inkoken.
-
Doe de rijst erbij.
|
|