Rijst met kip in pindasaus
(2 personen)
 
Benodigdheden:
  • 1 rijstbuiltje
  • 250 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • ½ eetlepel kerrie
  • olie
Bereiden:
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Snipper de uien.
  • Maak de champignons schoon en snijd deze in grove stukken.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Bak de ui en de sambal in de olie tot de ui zacht is.
  • Voeg de kipfilet en de kerrie toe.
  • Bak tot de kipfilet bruin is.
  • Voeg de paprika en de champignons toe.
  • Bak tot de champignons zacht zijn.
  • Voeg de pindakaas, chilisaus, ketjap manis en kokosmelk toe.
  • Laat de saus op een middelhoog vuur iets inkoken.
  • Doe de rijst erbij.