Rijst met pittige kip en sperziebonen
(2 personen)
 
Benodigdheden:
  • 1 rijstbuiltje
  • 350 gram sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 100 gram taugé
  • 2 teentje knoflook
  • 300 gram kipfilet
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel bouillon poeder
  • olie
  • peper
  • zout
  • 100 cc water
Bereiden:
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 6-7 minuten beetgaar. Afspoelen en laten uitlekken. Daarna in kleine stukjes snijden van ± 2 cm.
  • Pel en snipper de ui pers de knoflook hierboven uit.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Snijd de kip in blokjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan.
  • Bak de ui 2 minuten en voeg de kip toe en bak deze 4 minuten mee.
  • Roer er vervolgens de sambal, ketjap, water en bouillonpoeder door.
  • Sperziebonen en paprika erdoor scheppen en met de deksel op de pan ± 10 minuten gaar laten worden.
  • Taugé en rijst door het kipmengsel scheppen.
  • Op smaak brengen met peper en zout.