Rijst met pittige kip en sperziebonen
(2 personen) |
Benodigdheden:
-
1 rijstbuiltje
-
350 gram sperziebonen
-
1 rode paprika
-
1 ui
-
100 gram taugé
-
2 teentje knoflook
-
300 gram kipfilet
-
2 theelepels sambal oelek
-
2 eetlepels ketjap manis
-
1 theelepel bouillon poeder
-
olie
-
peper
-
zout
-
100 cc water
Bereiden:
-
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
-
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 6-7 minuten beetgaar. Afspoelen en laten uitlekken. Daarna in kleine stukjes snijden van ± 2 cm.
-
Pel en snipper de ui pers de knoflook hierboven uit.
-
Maak de paprika’s schoon en snijd deze in kleine stukjes.
-
Snijd de kip in blokjes.
-
Verhit de olie in een hapjespan.
-
Bak de ui 2 minuten en voeg de kip toe en bak deze 4 minuten mee.
- Roer er vervolgens de sambal, ketjap, water en bouillonpoeder door.
- Sperziebonen en paprika erdoor scheppen en met de deksel op de pan ± 10 minuten gaar laten worden.
- Taugé en rijst door het kipmengsel scheppen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
|
|