Kippensoep
 
Benodigdheden:
  • 4 liter water
  • 1½ à 2 kilo kippenbouten of poten
  • 250 gram gesneden soepgroenten
  • 1 ui
  • 4 kruidenbuiltjes voor kip
  • 2 bouillonblokjes voor kip
  • maggi smaakmaker voor kip
  • maggi hot aroma
  • worcestershire saus
  • vermicelli
Bereiden:
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Kippenbouten in grote (soep)pan leggen.
  • Groenten erover verdelen en het water erbij schenken.
  • Het geheel met de kruidenbuiltjes en de bouillonblokjes aan de kook brengen en ± 1½ uur zachtjes laten trekken.
  • Schep met een schuimspaan het bovendrijvende schuim eraf.
  • Kippenbouten uit bouillon nemen en op bord leggen.
  • Bouillon boven andere pan zeven.
  • Vel van kippenbouten verwijderen. Vlees van bouten losmaken en in stukjes snijden of met twee vorken in draadjes trekken.
  • Bouillon opnieuw verwarmen. Eventueel teveel aan vet weg deppen met keukenpapier.
  • Kippenvlees en smaakmaker voor kip door bouillon roeren en vermicelli boven pan verbrokkelen. Aan de kook brengen en vermicelli in ca. 10 min. zachtjes gaarkoken.
  • Op smaak brengen met hot aroma en worcestershire saus.

Let op! Bij invriezen de vermicelli pas toevoegen na het ontdooien.

* Voldoende voor ± 18 koppen à 200 cc.