Benodigdheden:
-
4 liter water
-
1½ à 2 kilo kippenbouten of poten
-
250 gram gesneden soepgroenten
-
1 ui
-
4 kruidenbuiltjes voor kip
-
2 bouillonblokjes voor kip
-
maggi smaakmaker voor kip
-
maggi hot aroma
-
worcestershire saus
-
vermicelli
Bereiden:
-
Ui pellen en grof snipperen.
-
Kippenbouten in grote (soep)pan leggen.
-
Groenten erover verdelen en het water erbij schenken.
-
Het geheel met de kruidenbuiltjes en de bouillonblokjes aan de kook brengen en ± 1½ uur zachtjes laten trekken.
-
Schep met een schuimspaan het bovendrijvende schuim eraf.
-
Kippenbouten uit bouillon nemen en op bord leggen.
-
Bouillon boven andere pan zeven.
-
Vel van kippenbouten verwijderen. Vlees van bouten losmaken en in stukjes snijden of met twee vorken in draadjes trekken.
-
Bouillon opnieuw verwarmen. Eventueel teveel aan vet weg deppen met keukenpapier.
-
Kippenvlees en smaakmaker voor kip door bouillon roeren en vermicelli boven pan verbrokkelen. Aan de kook brengen en vermicelli in ca. 10 min. zachtjes gaarkoken.
-
Op smaak brengen met hot aroma en worcestershire saus.
Let op! Bij invriezen de vermicelli pas toevoegen na het ontdooien.
* Voldoende voor ± 18 koppen à 200 cc.
|
|