Benodigdheden:
-
2 liter water
-
4 bouillonblokjes
-
2 kruidenbuiltje voor tomatensoep
-
3 kilo tomaten
-
2 uien
-
2 teentjes knoflook
-
200 gram worteltjes
-
400 gram soepgroenten (prei, worteltjes, bloemkool en sperzieboontjes)
-
basilicum plantje
-
bosje selderij
-
500 gram rundergehakt
-
gehaktkruiden
-
vermicelli
-
maggi hot aroma
-
worcestershire saus
-
boter
Bereiden:
-
De tomaten ontvellen en de pitjes verwijderen.
-
Snipper de ui grof.
-
Schrap de 200 gram worteltjes en snijd deze in plakjes.
-
Pers de knoflook.
-
Haal de basilicum blaadjes van de steeltjes en houd de steeltjes apart.
-
Bak de ui, wortel, knoflook en basilicum steeltjes ± 20 minuten in de soeppan in de boter zonder het bruin te laten worden.
-
Water, bouillonblokjes, kruidenbuiltje, selderij, basilicumblaadjes en de tomaten toevoegen en aan de kook brengen.
-
Het geheel ± 20 minuten laten trekken.
-
Intussen de kruiden door het gehakt mengen en kleine balletjes vormen.
-
De soep zeven en de vloeistof weer aan de kook brengen.
-
De tomatenprut met de staafmixer pureren en weer bij de vloeistof doen.
-
Voeg de balletjes en de kleingesneden soepgroente toe.
-
Op het laatst de vermicelli toevoegen.
-
Op smaak brengen met maggi hot aroma en worcestershire saus.
-
Het geheel nog ±15 minuten zachtjes koken.
Let op! Bij invriezen de vermicelli pas toevoegen na het ontdooien.
* Voldoende voor ± 18 koppen à 200 cc.
|
|