Tomaten groentesoep
 
Benodigdheden:
  • 2 liter water
  • 4 bouillonblokjes
  • 2 kruidenbuiltje voor tomatensoep
  • 3 kilo tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram worteltjes
  • 400 gram soepgroenten (prei, worteltjes, bloemkool en sperzieboontjes)
  • basilicum plantje
  • bosje selderij
  • 500 gram rundergehakt
  • gehaktkruiden
  • vermicelli
  • maggi hot aroma
  • worcestershire saus
  • boter
Bereiden:
  • De tomaten ontvellen en de pitjes verwijderen.
  • Snipper de ui grof.
  • Schrap de 200 gram worteltjes en snijd deze in plakjes.
  • Pers de knoflook.
  • Haal de basilicum blaadjes van de steeltjes en houd de steeltjes apart.
  • Bak de ui, wortel, knoflook en basilicum steeltjes ± 20 minuten in de soeppan in de boter zonder het bruin te laten worden.
  • Water, bouillonblokjes, kruidenbuiltje, selderij, basilicumblaadjes en de tomaten toevoegen en aan de kook brengen.
  • Het geheel ± 20 minuten laten trekken.
  • Intussen de kruiden door het gehakt mengen en kleine balletjes vormen.
  • De soep zeven en de vloeistof weer aan de kook brengen.
  • De tomatenprut met de staafmixer pureren en weer bij de vloeistof doen.
  • Voeg de balletjes en de kleingesneden soepgroente toe.
  • Op het laatst de vermicelli toevoegen.
  • Op smaak brengen met maggi hot aroma en worcestershire saus.
  • Het geheel nog ±15 minuten zachtjes koken.

Let op! Bij invriezen de vermicelli pas toevoegen na het ontdooien.

* Voldoende voor ± 18 koppen à 200 cc.