Taco Tubs met gehakt
(6 personen / 12 stuks)
 
Benodigdheden:
  • Mini Taco Tubs (Santa Maria) (3 Tubs pp.)
  • 1 zakje Taco Seasoningmix (Santa Maria)
  • 600 gram rundergehakt
  • 1 à 2 uien
  • 2 à 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 cc water
  • 2 bakjes à 125 ml zure room
  • hot Taco sauce Santa Maria
  • 3 x 75 oude geraspte kaas
  • olie
Bereiden:
  • Snipper de uien en ontvel de knoflook.
  • Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes en snijd deze kleine blokjes.
  • Verhit 'n beetje olie in de wok.
  • Fruit hierin de gesnipperde uien en de uitgeperste knoflook, voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar.
  • Voeg het water en de Taco Seasoningmix toe en breng het mengsel aan de kook.
  • Laat het zonder deksel op een klein pitje 5 minuten pruttelen totdat het overtollig vocht verdampt is, af en toe roeren.
  • Haal de pan van het vuur en roer de tomaat blokjes door het gehakt mengsel.
  • Leg de Tubs op bakpapier op een ovenplaat.
  • Schep de vulling in de Tubs en strooi de kaas eroverheen.
  • Geef de Taco sauce en de Burritos-saus er apart bij.
Tip! Lekker met een frisse salade (tomaat, mozzarella en komkommer) en een flesje Desperados met een schijfje limoen.
Tip voor 2 personen! Verdeel de gehaktmix in drie porties en vries twee porties in.
Soort oven Voorverwarmen Bakken Plaats
Gasoven 220º 8-10 minuten op stand 5 (220º) midden
Elektrische oven 220º 8-10 minuten op stand 7 (220º) midden
Hete lucht oven 200º 8-10 minuten op 200º midden