Taco Tubs met gehakt
(6 personen / 12 stuks) |
Benodigdheden:
-
Mini Taco Tubs (Santa Maria) (3 Tubs pp.)
-
1 zakje Taco Seasoningmix (Santa Maria)
-
600 gram rundergehakt
-
1 à 2 uien
-
2 à 3 tomaten
-
2 teentjes knoflook
-
100 cc water
-
2 bakjes à 125 ml zure room
-
hot Taco sauce Santa Maria
-
3 x 75 oude geraspte kaas
-
olie
Bereiden:
-
Snipper de uien en ontvel de knoflook.
-
Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes en snijd deze kleine blokjes.
-
Verhit 'n beetje olie in de wok.
-
Fruit hierin de gesnipperde uien en de uitgeperste knoflook, voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar.
-
Voeg het water en de Taco Seasoningmix toe en breng het mengsel aan de kook.
-
Laat het zonder deksel op een klein pitje 5 minuten pruttelen totdat het overtollig vocht verdampt is, af en toe roeren.
-
Haal de pan van het vuur en roer de tomaat blokjes door het gehakt mengsel.
-
Leg de Tubs op bakpapier op een ovenplaat.
-
Schep de vulling in de Tubs en strooi de kaas eroverheen.
-
Geef de Taco sauce en de Burritos-saus er apart bij.
Tip! Lekker met een frisse salade (tomaat, mozzarella en komkommer) en een flesje Desperados met een schijfje limoen.
Tip voor 2 personen! Verdeel de gehaktmix in drie porties en vries twee porties in.
|
Soort oven |
Voorverwarmen |
Bakken |
Plaats |
Gasoven |
220º |
8-10 minuten op stand 5 (220º) |
midden |
Elektrische oven |
220º |
8-10 minuten op stand 7 (220º) |
midden |
Hete lucht oven |
200º |
8-10 minuten op 200º |
midden |
|