Kipcocktail la Patje
(4 personen)
 
Benodigdheden:
  • 200 gram kipfilet of kippendijen zonder botjes
  • bouillonblokje voor kip
  • 3 schijven ananas (blik)
  • 75 gram druiven
  • 12 zilveruitjes (zoet zuur)
  • 4 cocktail augurkjes (zoet zuur)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder mild
  • theelepel citroen sap
  • worcestershire saus
  • 2 theelepels ananas sap
  • peper
  • zout
  • 50 gram walnoot
  • 1 ei
  • 1 tomaat
  • 4 blaadjes sla
  • 4 casino boterhammen
  • (room)boter
Bereiden:
  • Kook de kip met het bouillonblokje in 15 minuten gaar.
  • Af laten koelen en in stukjes snijden.
  • Ei 8 minuten koken.
  • De ananas in kleine stukjes snijden.
  • De druiven in vieren snijden.
  • Zilveruitjes en augurkjes heel fijn snipperen.
  • Vermeng het vlees met de ananas, druiven, uitjes en augurkjes.
  • Maak een sausje van mayonaise, kerrie, worcestershire saus, citroen sap, ananas sap, peper en zout.
  • In 4 glazen slabladeren leggen.
  • Schep hier voorzichtig het kipmengsel op.
  • De saus er over scheppen.
  • Garneer het geheel met 'n plakje tomaat, 'n plakje ei en wat walnoten.

Serveren met: Geroosterd casino brood (in een driehoek gesneden) en wat (room)boter.