Kipcocktail à la Patje
(4 personen) |
Benodigdheden:
-
200 gram kipfilet of kippendijen zonder botjes
-
½ bouillonblokje voor kip
-
3 schijven ananas (blik)
-
75 gram druiven
-
12 zilveruitjes (zoet zuur)
-
4 cocktail augurkjes (zoet zuur)
-
2 eetlepels mayonaise
-
1 theelepel kerriepoeder mild
-
½ theelepel citroen sap
-
worcestershire saus
-
2 theelepels ananas sap
-
peper
-
zout
-
50 gram walnoot
-
1 ei
-
1 tomaat
-
4 blaadjes sla
-
4 casino boterhammen
-
(room)boter
Bereiden:
-
Kook de kip met het bouillonblokje in ±15 minuten gaar.
-
Af laten koelen en in stukjes snijden.
-
Ei 8 minuten koken.
-
De ananas in kleine stukjes snijden.
-
De druiven in vieren snijden.
-
Zilveruitjes en augurkjes heel fijn snipperen.
-
Vermeng het vlees met de ananas, druiven, uitjes en augurkjes.
-
Maak een sausje van mayonaise, kerrie, worcestershire saus, citroen sap, ananas sap, peper en zout.
-
In 4 glazen slabladeren leggen.
-
Schep hier voorzichtig het kipmengsel op.
-
De saus er over scheppen.
-
Garneer het geheel met 'n plakje tomaat, 'n plakje ei en wat walnoten.
Serveren met: Geroosterd casino brood (in een driehoek gesneden) en wat (room)boter.
|
|