Zalmbonbon van Theo
(4 personen) |
Benodigdheden:
-
300 gram plakken zalmfilet (minimaal 8 mooie plakken)
-
200 gram Hollandse garnalen
-
Whiskey saus
-
4 brede wijnglazen of dessertglazen
-
huishoudfolie (glad)
Bereiden:
-
Bekleed de binnenkant van de wijnglazen met huishoudfolie met een brede overslag aan de buitenkant van het glas.
-
Bekleed de glazen vervolgens met de zalmfilet, ook iets over de rand zodat het niet terug valt in het glas.
-
Zorg dat er geen gaten in de plakken zitten.
-
Schep vervolgens 50 gram garnalen in elk glas.
-
Schep hierover een klein beetje whiskey saus.
-
Dek de bovenkant van de balletjes af met de flapjes zalm die over de rand hangen.
-
Huishoudfolie dat buiten het glas zit over het balletje trekken en van boven aandraaien.
-
Haal de balletjes voorzichtig uit het glas en leg deze tot gebruik in de koelkast met de dichtgedraaide folie aan de bovenkant.
-
Leg de balletjes met de open kant op een bord.
Garneren met: Kappertjes en verse basilicum.
Lekker met: Pasta met zalm à la Bep als hoofdgerecht.
|
|