Zalmbonbon van Theo
(4 personen)
 
Benodigdheden:
  • 300 gram plakken zalmfilet (minimaal 8 mooie plakken)
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • Whiskey saus
  • 4 brede wijnglazen of dessertglazen
  • huishoudfolie (glad)
Bereiden:
  • Bekleed de binnenkant van de wijnglazen met huishoudfolie met een brede overslag aan de buitenkant van het glas.
  • Bekleed de glazen vervolgens met de zalmfilet, ook iets over de rand zodat het niet terug valt in het glas.
  • Zorg dat er geen gaten in de plakken zitten.
  • Schep vervolgens 50 gram garnalen in elk glas.
  • Schep hierover een klein beetje whiskey saus.
  • Dek de bovenkant van de balletjes af met de flapjes zalm die over de rand hangen.
  • Huishoudfolie dat buiten het glas zit over het balletje trekken en van boven aandraaien.
  • Haal de balletjes voorzichtig uit het glas en leg deze tot gebruik in de koelkast met de dichtgedraaide folie aan de bovenkant.
  • Leg de balletjes met de open kant op een bord.
Garneren met: Kappertjes en verse basilicum.
Lekker met: Pasta met zalm à la Bep als hoofdgerecht.